روايح ميوه اى

روايح ميوه اى

اين قسمت: نت های میوه ای غیر مرکباتی

میوه ها ، سبزیجات و خشکبار

نت های میوه ای غیر مرکباتی (فراتر از صرفا مرکبات) که گروه خاص خود را تشکیل می دهند، در سال های اخیر به قدری محبوب شده اند که شایسته دسته بندی مخصوص به خود هستند. نت های سبزیجات نسبت به بقیه این نت ها غیر معمول تر هستند و گاهی اوقات از طریق مفاهیم انتزاعی تعریف و ارائه می شوند: به عنوان مثال می توان به نت “شلغم” اشاره کرد که اغلب ریزوم زنبق(ریشه گیاه زنبق که در واقع نوعی ساقه زیرزمینی است) منشا تولید آن است.
به طور معمول میوه ها و سبزیجات به دلیل درصد بسیار بالای آب در ترکیب طبیعی شان در برابر فرآیند های تقطیر و استخراج (عصاره گیری) مقاوم هستند و همچنان در رایحه ها به عنوان یک نت بازسازی شده قلمداد می شوند. اثر آنها از یک فضای شاداب کننده و پرطراوت تا یک حس کهنگی و رازآمیز، متغیر است.
میوه ها و سبزی ها یک بافت ظریف و یک حس طراوت و تازگی را در روایح ایجاد می کنند. میوه ها به ویژه در قرن بیستم بیشتر در گروه بویایی گلی-میوه ای بسیار محبوب بوده اند. این در حالی است که “هلو” و “آلو” از عناصر اصلی مورد استفاده عطرسازان کلاسیک(همچون پرسیکول مشهور) بوده اند؛ کسی که بسیاری از عطرهای معروف نیمه اول قرن بیستم را تولید کرد.

نت های میوه ای از نوع خشکباری موجود در عطرها معمولاً شامل نت بسیار محبوب بادام (که گاهی اوقات با درخت گیلاس پای، که یک هلیوتروپ است و اغلب از طریق همان مواد تکراری معمول مورد استفاده برای بازآفرینی هلیوتروپ و میموسا به کار برده می شود، اشتباه گرفته می شود)، بادام زمینی(مانند Bois Farine) ، فندق (مانند Praline de Santal و Mechant Loup) هستند. درواقع همه آنها نت های بازآفرینی شده هستند. نت های خشکباری می توانند تکیه گاه مناسبی برای اغلب نت های خاکی یا زمینی مانند وتیور باشند، همانطور که در رایحه “وتیور تونکا” برند هرمس مشهود است.

 

منبع: Fragrantica
ترجمه: آترين استار


آخرین دیدگاه کاربران

ثبت ، نظرات کاربران